Wesentra Oy
Alkuun

Ohjeita erilaisiin SSL/TLS-Tilanteisiin

Varmennepyynnön luonti

SSL/TLS Certificates eli varmenteet suojaavat verkkoliikennettä. Entrust certificates, Entrust certifikater, Telia certifikater

CSR Luontiohjeita

CSR Luonti MMC-konsolilla


PRIVATE KEY, mikä se on?

PRIVATE KEY

Symmetrisen salauksen aikaansaamiseen käytetään PKI-menetelmää (Public Key Infrastructure). PKI:n lähtökohtana on kaksi salausavainta, jotka ovat erittäin pitkiä alkulukuja.
Toinen on salainen avain (Private Key) ja toinen julkinen avain (Public Key). Jos salaisella avaimella salataan viesti, sen voi avata vain julkisella avaimella. Ja päinvastoin: jos julkisella avaimella salataan viesti, sen voi avata vain salaisella avaimella.

Lue lisää..

Varmenneketju, mikä se on?

VARMENNEKETJU, certificate chain

Varmenneketju muodostuu myöntävistä varmenteista (ROOT ja Intermediate -varmenteet) sekä varsinaisesta palvelin-varmenteesta. ROOT-varmenne on koko ketjun kuningas. Sen luotettavuuteen perustuu koko ketjun luotto. Yksinkertaisimmillaan palvelimen varmenne voi olla myönnetty suoraan ROOT-varmenteella. Näin ei kuitenkaan ole, vaan palvelinvarmenne on myönnetty jostain intermediate-varmenteesta. Intermediate-varmennekin voi olla ketjun terminoiva varmenne. Esimerkiksi siirryttäessä SHA1 varmenteista SHA2 varmenteisiin, useat varmennetoimittaja loivat uuden Intermediate varmenteen siirtymäkautta varten. Esimerksi Entrustin SHA2 varmenneketjusta tuli neliportainen: ServerCertificate Intermediate1 Intermediate2 (G2) Entrust ROOT.
Näistä "välivarmenteista" Entrust Intermediate G2 toimii useilla laitteilla jo terminoivana ROOT-varmenteena. Varmenneketju Entrustin portaalista onkin tänä päivänä oletuksena kolmiportainen: ServerCertificate Intermediate Entrust Root Certification Authority - G2
Varmennusketju on monisyinen asia, siitä kannattaa muistaa, että intermediate-varmenteita EI TULE asentaa laitteen "trusted root" säilöön, vaan "intermediate" säilöön. Suuri osa asennuksen jälkeisistä varmenneongelmista johtuu siitä, että varmenneketju on puutteellinen.

Lue lisää..

CSR, mikä se on?

Mikä on CSR, eli certificate signing request. Vad är CSR? Certifikater, SSL certificates

Varmennepyyntö, eli Certificate Signing Request

CSR Muodostetaan yleisesti sillä palvelimella, johon myös varmenne on tarkoitus asentaa. Ei kuitenkaan aina. Varmennepyyntö voidaan tehdä periaatteessa millä tahansa laitteella, jossa on sen tekemiseen tarvittavat välineet. Varmennepyyntöä tehdessä laitteelle muodostuu Private Key, yksityinen avain. Jos itse varmenne, jota varten pyyntö on tehty, viedään toiselle laitteelle, on myös tämä yksityinen avain toimitettava sille. Ja tässä piilee riski. Vaikkakin tämä yksityinen avain suojataan salasanalla, on sen kuljettaminen useampien välineiden ja välikäsien kautta mahdollinen tietoturvariski. PIDÄ HUOLTA TÄSTÄ AVAIMESTA, käsittele sitä, kuin se olisi avain kotiisi. Ethän halua sinnekään kutsumattomia vieraita, varsinkaan avaimella varustettuna.

Lue lisää..